Over Strateger

‘Vogels trekken niet voor de lol’ was ooit een kop in het dagblad Trouw. Als vogelaar ben ik onder de indruk van de keuzes die ganzen maken om te overwinteren. Welke route kiezen ze? Hoe kost het de minste energie? Op welke manier helpen ze elkaar tijdens de vlucht? Vragen die je ook aan je eigen bedrijf of organisatie, en aan je directie of collega’s kunt stellen.

Het zijn ook de vragen die ik mezelf heb gesteld bij de opzet van Strateger. Hoe kan ik met mijn kennis en ervaring anderen helpen hun doelen te stellen, hun route te kiezen, hun aanpak te bepalen?

Een vogelaar trekt graag de natuur in. Soms om te zien wat hij tegenkomt, soms op zoek naar die ene vogel. Wanneer hij iets hoort of ziet komt de telescoop of verrekijker tevoorschijn om op afstand de situatie te bekijken.

Vanuit Strateger doe ik eigenlijk hetzelfde: ik help om met afstand te kijken naar de situatie van je bedrijf of organisatie. We bedenken samen mogelijke strategieën. Ik adviseer bij het maken van keuzes. Dan komen de plannen voor de uitvoering. Tenslotte begint het kantelen: we gaan het doen! En onderweg stellen we bij waar dat nodig is.

Zullen we kennismaken of verder praten over een vraagstuk in je organisatie?

Ervaring Ruud Kraan

  • 2014-2018 Directeur-bestuurder bij Open Doors Nederland
  • 2003-2018 Adviseur marketing & communicatie en interim-manager vanuit Kraan Communicatie
  • 2010-2014 Consultant bij Probata – Linking charities and business
  • 2010-2013 Accountmanager en adviseur bij Boost Your Brand – bureau voor merkstrategie en merkvisualisatie
  • 2010-2012 Interim Hoofd Corporate Communicatie bij het Leger des Heils
  • 2009-2010 Interim-manager Alumni & Fondsen bij Wageningen University
  • 1991-2004 Manager Marketing & Communicatie bij de Evangelische Omroep

‘The biggest risk is not taking any risk... In a world that changing really quickly, the only strategy that is guaranteed to fail is not taking risks.’

MARK ZUCKERBERG, CEO VAN FACEBOOK